Website-analyse

Het is zover. De website is klaar, de domeinnaam geregistreerd, de bezoekers beginnen te komen. En nu?
U zou kunnen afwachten, afwachten of uw bezoekers ook converteren naar betalende klanten. Maar is dat wel zo slim?

analyticsMet een analysepakket kunt u beter inzicht krijgen in hoe uw bezoekers de website gebruiken. “Welke pagina’s worden er het meest bezocht?”, “Uit welke regio komen de bezoekers?”, “Welk soort bezoekers koopt uiteindelijk iets?” zijn enkele van de vele vragen die u kunt beantwoorden met een website analysepakket. Het is ook mogelijk om te zien hoeveel procent van uw bezoekers een mobiele telefoon of tablet gebruikt om uw site te bezoeken, met welke zoekopdrachten bezoekers op uw site uitkomen, of via welke sociale netwerken u het meeste verkeer krijgt.

Wij werken met verschillende analyse pakketten, met elk z’n plus- en minpunten. Een functionaliteit hebben ze echter allemaal gemeen: ze geven extra inzicht in uw (potentiële) klanten. En dat tegen lage kosten.

Het is mogelijk om dagelijks, wekelijks of maandelijks een geautomatiseerd rapport op te laten stellen wat u ontvangt direct in uw mailbox. Maar het is ook mogelijk om geïntegreerde dashboard pagina’s op te stellen, zodat u direct een duidelijk overzicht heeft van de data die voor u belangrijke is. In real-time.
U kunt twee perioden met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld om te weten te komen of uw campagnes op Facebook succes hebben gehad.

Zo weet u wat uw bezoekers interesseert en wat niet, zodat u uw zaken kunt focussen op dat wat belangrijk is.

 

market-analyze-successHet verschaffen van informatie over uw potentiële klanten is niet het enige wat een goed analysepakket kan doen. Het kan ook verschillende soorten problemen aan het licht brengen. Problemen kunnen o.m. zijn een pagina die te lang nodig heeft om te laden in bepaalde omstandigheden, een bepaalde link die niet meer werkt, of een route naar een pagina die simpelweg niet mogelijk is.

Door deze problemen tijdig te ontdekken en te verhelpen kunt u de gebruiksvriendelijkheid en zo de bezoekerstevredenheid van uw website verhogen, wat weer leid tot leads voor uw bedrijf.

Dit zijn maar enkele dingen die mogelijk zijn met een website analysepakket. Informeer naar de specifieke mogelijkheden voor uw website.

Artifex Webconsultancy
TOP