Online visitekaartje

Uw website is uw online aanwezigheid, ook hier heeft u maar één kans op een goede indruk.

Uw website moet aansluiten op uw huisstijl, de gewenste uitstraling hebben, en natuurlijk zo veel mogelijk klanten aantrekken.

Responsive design

responsive_design_uitlegHet internet is al lang niet meer exclusief beschikbaar op desktop computers en laptops. Steeds vaker worden mobiele telefoons, tablets, etc. gebruikt op het web. In Nederland tellen mobiele apparaten alleen al gemiddeld voor 39% van de bezoekers. Het is dus belangrijk dat uw website er ook goed uit ziet op apparaten met kleinere en afwijkende schermformaten. Daarom wordt er de laatste tijd meer en meer aandacht gegeven aan responsive webdesign.

U heeft het vast al zelf meegemaakt, een website ziet er piekfijn uit op een bepaalde resolutie of schermgrootte, maar zodra er een kleiner scherm wordt gebruikt dan moet er gescrold en/of gezoomd worden. Het omgekeerde bestaat ook: een website die maar een kwart of minder van het scherm vult. Dit is zonde en draagt niet bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een site wat zorgt voor afhakers.

Responsive webdesign is het geschikt maken van een ontwerp voor alle schermformaten. Dit is webdesign waarbij het ontwerp van de site zich aanpast aan de grootte van het apparaat waarmee de site bezocht wordt. Foto’s schalen, blokken informatie worden weglaten of op een andere plek geplaatst zodat de website logischer en beter leesbaar is.

Ontwerpproces

Wij werken met een aantal frameworks en tools die ervoor zorgen dat we een website vanaf het begin af aan responsive opbouwen. We starten met het mobiele ontwerp, en breiden het ontwerp daarna uit tot de volledige desktop-site. In elke stap worden er blokken informatie verplaatst en/of toegevoegd, menu’s uitgeklapt en afbeeldingen vergroot.

Een website heeft verschillende soorten informatie, o.a. de hoofdtekst, afbeeldingen, menu’s, archieven, inlogvelden, etc. We zorgen ervoor dat de meest belangrijke informatie van de website altijd zichtbaar is.  Dit doen we op basis van een analyse van de bestaande content.

Nadat de gegevenstypes zijn gedefinieerd, maken we een wireframe ontwerp van de verschillende groottes. Meestal wordt er uitgegaan van resoluties voor mobiel, tablet en desktop, in zowel landscape- als portrait view (horizontaal of verticaal). Van dit wireframe maken we een werkende template website, zodat de klant op alle apparaten kan testen of het ontwerp doet wat het moet doen.

Zodra het ontwerp is goedgekeurd zetten we het om naar een functionele website, al dan niet gekoppeld aan een Content Management System (CMS) zoals WordPress, Drupal of Joomla!.

Artifex Webconsultancy
TOP