Specificatie

Naast het ontwerp worden er ook specificaties opgesteld. Deze omvatten o.a. de details over wat de site moet doen, wat de gebruikers en beheerder moeten kunnen doen met de site en wat de technische specificaties zijn.
Enkele zaken die mede deze specificaties bepalen zijn:

  • Moet uw website meerdere talen ondersteunen?
  • Kunnen gebruikers zichzelf aanmelden om bepaalde inhoud te mogen zien?
  • Wordt er gebruik gemaakt van betaalmiddelen zoals iDeal, Creditcards of PayPal?
  • Hoeveel bezoekers worden er verwacht?
  • Zijn er koppelingen met andere sites of applicaties nodig?
  • etc.

Voor de grotere projecten maken we graag gebruik van Software Requirements Specification (SRM) standaarden. Dit zorgt ervoor dat we duidelijk op papier hebben staan waar het project wel en niet aan moet voldoen, zo weten zowel wij als de klant wat we kunnen verwachten. Vaak worden er op die manier al in de beginfase conflicten of problemen ontdekt, die anders pas later in het proces zouden komen bovendrijven. Dit zorgt voor minder overhead en een beter overzicht van de status van het project. Er hoeven dus achteraf geen ‘reparaties’ aan de code gedaan te worden.

Programmeren en Frameworks

Het realiseren van de specificatie van een website gebeurt in een programmeertaal zoals PHP of Java. Veel websites hebben terugkerende functionaliteit, daarom gebruiken we betrouwbare en geteste frameworks zodat we niet keer op keer het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. Dit zorgt ervoor dat we ons kunnen focussen op hetgeen uw website uniek maakt.

In tegenstelling tot andere webdesign bureau’s maken we bij Artifex Webconsultancy graag gebruik van open source frameworks en CMSen, zoals Spring MVC, Play!, WordPress en Joomla!. Dit heeft voor u ook enkele voordelen. Buiten het feit dat deze technieken gratis zijn en dus geen extra kosten voor u meebrengt, kunt u ook rekenen op een uitgebreid geteste technische implementatie, een grote community die kan helpen met eventuele problemen en een overvloed aan plug-ins en koppelingen met andere systemen waaronder analysepakketten zoals Google Analytics. Ook worden er regelmatig updates uitgebracht die bugs oplossen of nieuwe functionaliteit toevoegen.

We houden ons ook graag aan code conventions, dit zorgt ervoor dat onze code duidelijk is gedocumenteerd, syntactisch zuiver is en voor buitenstaanders beter begrijpbaar.

Infrastructuur

Zodra de code geschreven en uitgebreid getest is kan de applicatie publiek beschikbaar gemaakt worden. Wat hierbij belangrijk is zijn de specificaties van de infrastructuur waarop de applicatie draait. Het is immers niet de bedoeling dat uw website er binnen de kortste keren weer uit ligt omdat de server het aantal bezoekers niet aan kon.

We maken gebruik van schaalbare infrastructuur die met uw applicatie mee kan groeien. Mocht er een plotselinge toename zijn van het aantal bezoekers dan blijft uw website bereikbaar.

Voor de grotere projecten werken we met meerdere onafhankelijke cloud-servers waarop virtuele instances draaien van de applicatie. Deze zijn gekoppeld middels een reverse proxy aan een load balancer, die ervoor zorgt dat uw bezoekers gelijk worden verspreid over het aantal applicatieservers. Een zogenaamde multi-tier oplossing. Dit garandeerd een naadloze gebruikerservaring.
Ook kunnen we geavanceerde dashboards maken waarop u de prestaties van uw webproject live in real-time kunt monitoren. Als u wilt kunt u zelfs een SMS of E-mail krijgen als een van de servers uit valt, of er een bepaalde wachttijd wordt overschreden.

Artifex Webconsultancy
TOP