Zoekmachineoptimalisatie

Uw website is online, u bent klaar om zaken te doen maar uw bezoekers blijven uit? Dan is zoekmachineoptimalisatie, ook wel gekend als SEO (Search Engine Optimalisation) voor u!
Zoekmachines zijn het primaire hulpmiddelen voor internetgebruikers om uw website te vinden, maar dan moet die wel tussen de resultaten staan, en het liefst bovenaan de eerste pagina.

Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo geven websites scores voor zoekwoorden op basis van de structuur van de pagina’s en de URL’s van uw website.
Door de structuur van uw website aan te passen aan bepaalde standaarden en zorgvuldig om te gaan met tekst en sleutelwoorden optimaliseren wij uw website voor zoekmachines.
Op deze manier krijgt uw website een hogere score voor de gekozen sleutelwoorden en komt u hoger in de zoekresultaten te staan. Dit zijn de organische zoekresultaten, d.w.z. de resultaten waarvoor niet betaald word, uw website komt voor in de resultaten omdat er bepaalde zoekwoorden in uw tekst voorkomen of omdat uw website relevant is voor die zoekwoorden.

Buiten organische zoekresultaten zijn er ook gesponsorde zoekresultaten, dit wordt vaak gedaan op basis van een no-cure-no-pay methode. Dit wil zeggen dat u enkel betaald voor uw reclame als er effectief bezoekers op uw advertenties klikken. Een bekend voorbeeld van dit soort reclame is Google AdWords. Buiten organische SEO kunnen wij ook een advertentiecampagne voor u opzetten.

Snelheidsverbetering

Onderzoek toont aan dat een lange laadtijd de belangrijkste reden voor bezoekers is om uw website te verlaten. Langzaam ladende afbeeldingen, slecht werkende animaties of stijl-elementen en FOUC (Flash Of Unstyled Content) zijn het gevolg. Niet prettig. Om dit probleem op te lossen kunt u natuurlijk dure hardware aanschaffen, om zo een supersnelle server te bouwen, maar u kunt beter het probleem bij de wortels aanpakken. Door gebruik te maken van caching op diverse niveau’s, minificatie van code en compressie van bestanden toe te passen zorgen wij ervoor dat uw website altijd snel laadt.

Voor sites met veel zware inhoud zoals afbeeldingen in hoge resolutie of HD video kunnen we ook een CDN (Content Delivery Network) implementeren. Dit CDN zorgt ervoor dat de bestanden altijd aangeleverd worden door een server fysiek dichtbij de bezoeker. Dit zorgt voor lage laadtijden en verminderde load op de primaire webserver(s).

Serveroptimalisatie

Vaak zijn verouderde software en configuratie de boosdoener als het gaat om slechte performance en rare fouten. Door onze ervaring met serversoftware kunnen we het probleem vaak snel constateren en verhelpen, zodat uw website weer verder kan met het genereren van leads voor uw bedrijf.

Stijgen uw bezoekersaantallen maar heeft u geen schaalbare server? We kunnen er voor zorgen dat uw website op een moderne cloud infrastructuur komt te draaien. Dit heeft als voordelen dat u geen grote investeringen meer hoeft te doen in dure hardware die snel verouderd, terwijl uw website snel zal schalen bij een toenemende vraag.

Rapportage

Voor al onze optimalisatiemethoden leveren we leesbare -op maat gemaakte- rapporten, waarin u kunt zien hoezeer en op welke manier de optimalisatie effect heeft gehad. Dit kunnen we eenmalig doen (vb. na een server-upgrade) of periodiek (vb. bij lopende advertentiecampagnes).

Artifex Webconsultancy
TOP