Brouwer Verkeersopleidingen

Brouwer Verkeersopleidingen was toe aan een nieuwe website. De vorige website was lastig te updaten, had geen inschrijfformulier en zag er verouderd uit.

De eisen voor de nieuwe website waren dus dat de inhoud makkelijk te updaten is en dat er een inschrijfformulier op staat waarmee de leerlingen hun gegevens kunnen doorgeven. Daarnaast moest de website aansluiten bij de huisstijl, voornamelijk het nieuwe logo en de kleuren daarvan. Ook was het een wens dat er een koppeling werd gemaakt met het Facebook album waarin foto’s van geslaagde leerlingen worden geplaatst.

Wat hebben we gedaan:

  • Advies
  • Ontwerp – Responsive Design
  • Implementatie – WordPress – HTML5 – CSS3 – JQuery
  • Domein & Hosting

Als eerste zijn we gestart met het maken van enkele (digitale) schetsen, een kleurschema op basis van het aangeleverde logo en een responsieve weergave voor mobiele apparaten. Meestal staan op websites het logo en een menu apart, maar vanwege het ontwerp en de vorm van het logo van Brouwer Verkeersopleidingen hebben we besloten hier iets meer mee te doen. Het logo en het menu zijn geïntegreerd zodat het logo groter kan worden weergegeven zonder meer ruimte in te nemen, terwijl het menu een meer samenhangend onderdeel van de pagina’s wordt. Een achtergrond met “rijdende lesauto’s” maakt meteen duidelijk om wat voor site het gaat.

De koppeling met Facebook zorgt ervoor dat wanneer er een foto wordt geüpload naar een bepaald Facebook album, dat deze foto ook direct via de website te zien is. Het is een traditie van Brouwer Verkeersopleidingen om van alle geslaagde leerlingen een foto te maken en zo hoeft deze foto dus maar een keer gepost te worden. Ook als de foto wordt verwijderd of de beschrijving wordt aangepast, dan wordt dit teruggekoppeld naar de site. Bijkomend voordeel is dat de afbeeldingen van de Facebook servers worden geladen wat een snelheidsverbetering oplevert omdat er per domein minder simultane connecties nodig zijn en omdat Facebook een snel CDN heeft.

Aangezien het beheer van de site simpel moet blijven hebben we gekozen voor WordPress. Dit Content Management System (CMS) maakt het makkelijk voor beginnende en ervaren gebruikers websites te beheren.
Door gebruik te maken van geavanceerde caching technologieën en minimalisatietechnieken laadt de website binnen no-time, wat ervoor zorgt dat bezoekers minder snel afhaken. Ook zorgen deze ingrepen voor een hoge Google PageSpeed score (90+/100) en een A classificering in YSlow.

  • CLIENT Brouwer Verkeersopleidingen
  • YEAR 2013
  • CATEGORY

Responsive design

  • Responsive design

    Door gebruik te maken van responsive design past de website zich aan aan de grootte van het scherm. Het menu wordt opgevouwen en de tekst en afbeeldingen worden geschaald. Ook zijn sommige elementen niet beschikbaar op de mobiele lay-out omdat deze daar niet gebruikt worden.

Scan me!
Scan this QR Code!

Bekijk de website live!

Scan de QR code of klik hier om direct naar de website te gaan!

TOP