Desiree Pennings Tekst & Fotografie

Op haar nieuwe website laat Desiree Pennings zien wat ze kan bieden op het gebied van tekst en fotografie. Een slimme combinatie, want beeld zegt meer dan duizend woorden en met de juiste tekst erbij, vormt zich het complete verhaal.

Wat hebben we gedaan:

  • Advies – Keuze voor een CMS
  • Ontwerp – Responsive Design – Logo
  • Implementatie – WordPress – HTML5 – CSS3 – PHP5 – JQuery
  • Domein & Hosting

Een mooie portfolio pagina waar makkelijk nieuwe foto’s en teksten aan toegevoegd kunnen worden was voor Desiree Pennings genoeg reden om te gaan voor een nieuwe website. Al snel werd er gekozen voor het intuïtieve WordPress CMS. Bijkomend voordeel was dat ook automatisch aan de vereiste van een persoonlijk blog voldaan was.

Het zou natuurlijk jammer zijn als al deze mooie foto’s en teksten slecht zichtbaar waren op apparaten met afwijkende schermgroottes zoals mobiele telefoons en tablets, dus werd er gekozen voor een responsive framework, waarop we een WordPress site hebben gebouwd. Door de vele afbeeldingen zou het laden van de pagina’s langzaam kunnen gaan op plaatsen met een wat langzamere verbinding, zoals op mobiele telefoons. Om hier de bezoekers toch een goede ervaring te geven wordt gebruik gemaakt van automatische afbeeldingsoptimalisatie, die ervoor zorgt dat de afbeelding verkleind wordt zonder de kwaliteit te erg te beïnvloeden. Ook wordt er gebruik gemaakt van caching en minimalisatie zodat de browser de pagina niet compleet opnieuw hoeft te downloaden als deze niet veranderd is. Dat scheelt tijd en bandbreedte.

Omdat het beheer van de website simpel en snel moest kunnen gebeuren kwamen we al snel bij het WordPress CMS uit. Dit geeft de beheerder van de website de mogelijkheid in te loggen op een beveiligde beheeromgeving om vervolgens zelf teksten, afbeeldingen en andere informatie aan te kunnen passen, zonder tussenkomst van ons.

Buiten de website hebben we ook het aangeleverde logo omgezet in een digitale vorm.

  • CLIENT Desiree Pennings Tekst & Fotografie
  • YEAR 2013
  • CATEGORY ,

Responsive design

  • Responsive design

    Door gebruik te maken van responsive design past de website zich aan aan de grootte van het scherm. Het menu wordt opgevouwen en de tekst en afbeeldingen worden geschaald. Ook zijn sommige elementen niet beschikbaar op de mobiele lay-out omdat deze daar niet gebruikt worden.

Scan me!
Scan this QR Code!

Bekijk de website live!

Scan de QR code of klik hier om direct naar de website te gaan!

TOP